
روشنایی در دل تاریکی؛ مهدیه، نانآور خاموش از دل هنجارها
در شرایطی که اکنون دختران در آرزوی آموزش و کار اند؛ مهدیه نوری، دختر جوانی از کابل چراغ آموزش را خاموش نکرده است.
نوری که دانشجوی آنلاین ژورنالیزم است و با وجود مشکلات موحود و فشارها، همزمان به تدریس زبان انگلیسی، نقاشی و خوشنویسی در خانه و مراکز آموزشی ادامه میدهد.
او در گفتمان ویژه با سیتی نیوز هدف اش از ورود به دنیای معلمی پس از تغییر رژیم را چنین بیان میکند «وقتی دیدم دیگر راهی برای ادامه تحصیل بسیاری از دختران نیست، تصمیم گرفتم با آموزش دادن، امید را زنده نگه دارم.»
مهدیهای جوان که از سنین پایین (دوران متعلمی) تدریس را آغاز کرده امروز نهتنها محصل و معلم، بلکه از سالها بدینسو دوشادوش پدر نانآور خانهای بیدون برادر نیز هست.
مهدیه که مسوولیتهای مالی و کارهای خانه را با تلاش و انگیزه انجام میدهد؛ میگوید «خسته میشوم، ولی ناامید نمیشوم. امیدواری باید هنر ما باشد، حتی در سختترین شرایط.»
وی میگوید در دوران کار و تحصیل با چالشهایی چون ناامنی، تبعیض و آزار کلامی مواجه بوده، اما هدفش روشن است؛ ساختن آیندهای بهتر برای خود و دیگران، «میخواهم الگویی باشم برای خواهران و برادرانم. هیچ رویایی نباید فقط در ذهن بماند.»
پیام او که در هیچ شرایطی نه ایستاده برای همه دختران این است:ادامه بدهید، حتی وقتی همهچیز میگوید که بس است.
این در حالیست که مهدیه يکی از هزاران نانآور خاموش در افغانستان است که بلندتر از قبل و استوارتر از گذشته ایستاده و ماموریت زندگیاش را کار و تحصیل میداند.
از سوی هم، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست در تازه ترین مصاحبه اش با بی بی سی گفته است که مساله آموزش دختران در درجه اول ماهیت مذهبی قرار دارد و برای آن راه حل جستجو خواهد شد.