
نگرانی اوچا از تعلیق کمکهای امریکا و تأثیر آن بر زندگی مردم در افغانستان
اداره هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) بار دیگر نسبت به تعلیق کمکهای ایالات متحده در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
به گفته این نهاد، تعلیق کمکها موجب از دست رفتن شغل یکهزار و ۷۰۰ زن کارمند صحی شده و افزون بر آن، ۱۸۸ مرکز درمانی تا پایان ماه فبروری تعطیل شدهاند که در مجموع بر زندگی حدود ۱.۶ میلیون نفر تأثیر گذاشته است.
اوچا همچنین اشاره کرده است که ۳۰ نهاد صحی به دلیل این وضعیت، فعالیتهای خود را کاهش دادهاند.
در بخشی از گزارش اوچا آمده است: «تا پایان ماه فبروری، ۱۸۸ مرکز درمانی تعطیل شده و ۱.۶ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. ۱۷۰۰ زن کارمند صحی شغل خود را از دست دادهاند و شش کارمند ماینزدایی و ۲۹ پیمانکار شخص ثالث اخراج شدهاند که این امر منجر به کاهش تضمین کیفیت، برنامهریزی و اعتباربخشی شده است.»
مجتبی صوفی پزشک گفت: «این موضوع تأثیر منفی مستقیمی بر سلامت مادران ما و عموم مردم دارد. تأسفبار است که ما به این کمکها وابستهایم؛ اما باید در آینده بدیلی برای آن داشته باشیم. دولت ما باید تلاش کند تا از وابستگی مالی خارج شده و در نهایت به خودکفایی برسیم.»
نتایج نخستین دور نظرسنجی اوچا نشان میدهد که ۶۸ درصد از شرکای بشردوستانه در افغانستان اهداف عملیاتی خود را کاهش دادهاند، ۴۵ درصد دامنه جغرافیایی فعالیتهایشان را محدود کردهاند و ۴۲ درصد نیز شمار پرسنل خود را کاهش دادهاند.
اوچا اعلام کرده است که در صورت نبود بودجه ایالات متحده، شمار کمتری از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ مشمول دریافت کمکهای بشردوستانه خواهند شد.